Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΡΟΥΓΚΑΤΖΙΑΡΙΑ   2016


  Με μεγάλη επιτυχία αναβίωσε η νεολαία του χωριού μας , το παλαιό και πατροπαράδοτο πρωτοχρονιάτικο έθιμο των « Ρουγκατζιαριών ».
Παρά τις  επικρατούσες πολικές θερμοκρασίες  -9 και πλέον ,  η ομάδα  των ρουγκατζιαριών  , αποτελούμενη από  τους γκόρμπιτες , τους καπετάνιους  και τις νύφες  επισκέφθηκαν όλα τα σπίτια του χωριού και τραγούδησαν  τα πρωτοχρονιάτικα παραδοσιακά τραγούδια και αντάλλαξαν ευχές με τους νοικοκυραίους .
  Το απόγευμα , στην πλατεία του χωριού , στήθηκε ο καθιερωμένος χορός  με την συνοδεία δημοτικής ορχήστρας , τον οποίο παρακολούθησε και στον οποίο συμμετείχε  ο κόσμος  και πολλοί επισκέπτες  και έλαβαν μέρος « στο κλέψιμο της νύφης » .
  Για μία ακόμη φορά η νεολαία του χωριού  (αυτή που πρόκειται να στρατευθεί)  φάνηκε συνεπής στο χρέος της προς την τοπική κοινωνία  του χωριού μας  αλλά  περισσότερο στο χρέος  της διατήρησης της βαρειάς κληρονομιάς της τοπικής πολιτιστικής παράδοσης  που κληρονόμησε από τους παλαιότερους .  ΜΠΡΑΒΟ  παιδιά !  ΚΑΛΗ  ΧΡΟΝΙΑ  ΣΕ  ΟΛΟΥΣ !

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου