Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ  ΤΗΣ  103ης   ΕΠΕΤΕΙΟΥ  ΤΗΣ  ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΛΑΖΑΡΑΔΩΝ   (9-10-1912) .

    Εορτάστηκε με κάθε επισημότητα η 103η  επέτειος της ιστορικής μάχης των Λαζαράδων  (9-10-1912) , κατά την οποία ο ελληνικός στρατός  , στην  αρχή  της Μεγάλης Εξόρμησης , νίκησε τον τουρκικό στρατό ,  μάχη η οποία εντάσσεται  στο ευρύτερο πλαίσιο της εναρκτήριας νικηφόρας μάχης του Σαρανταπόρου .
  Παρουσία των πολιτικών , δημοτικών , θρησκευτικών , στρατιωτικών αρχών  και  αρκετών κατοίκων της ευρύτερης περιοχής , έγινε η καθιερωμένη δοξολογία  στον Ιερό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου , κατόπιν  ετελέσθη επιμνημόσυνος  δέηση  στο  μνημείο των πεσόντων. Το ιστορικό της ημέρας εξεφώνησε ο εκπαιδευτικός κ. Αντωνόπουλος .  Ύστερα κατετέθησαν στέφανοι εκ μέρους όλων των εκπροσώπων των προαναφερομένων αρχών .  Ακολούθησε  ενός λεπτού σιγή προς τιμή των πεσόντων  και το  παραταχθέν στρατιωτικό άγημα έψαλλε τον εθνικό μας  ύμνο .
   Η  εορτή έλαβε τέλος  με την παρουσίαση  παραδοσιακών μουσικών χορών από το χορευτικό μαθητικό τμήμα  του  Πολιτιστικού Μορφωτικού  Συλλόγου  Τρανοβάλτου   « Η Αναγέννηση » .
ΠΑΝΤΑ  ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ .


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου