Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014

6o   ΕΤΗΣΙΟ  ΑΝΤΑΜΩΜΑ  ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΙΝΩΝ
(Τρανόβαλτο   16-8-2014)

   Το 6ο ετήσιο αντάμωμα Τρανοβαλτινών ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη  επιτυχία . Ο κόσμος ήταν περισσότερος από κάθε άλλη φορά στα τελευταία χρόνια . Χωριανοί αλλά και επισκέπτες  από Αθήνα , Θεσσαλονίκη , Αυστραλία , Γερμανία και άλλα μέρη , έσμιξαν σε μια μεγάλη παρέα  αναπολώντας παλιές στιγμές , μέσα σε μία πανδαισία χορών και ηχοχρωμάτων  από όλη την Ελλάδα , με την δημοτική Ηπειρώτικη  ορχήστρα  του Νίκου Τάσση στο κλαρίνο , τον Μιχάλη Τζιγάνη στο Βιολί (αμφότεροι από τον Παρακάλαμο Ιωαννίνων – το χωριό των ξακουστών μουσικών Χαλιγιάννηδων) και στο τραγούδι την Σούλα Δέλλιου , οι οποίοι χάρισαν ώρες ξεγνοιασιάς και ψυχαγωγίας  με τον κόσμο να ξεφαντώνει  μέχρι  τα ξημερώματα !

   Μετά το καθιερωμένο καλωσόρισμα  του Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου Γιώργου Βητόπουλου , έγινε η βράβευση  (13) πρωτοείσακτων φοιτητών  (με καταγωγή από το Τρανόβαλτο)  στα  ΑΕΙ  και  ΤΕΙ  της χώρας κατά το έτος 2013 . Ο κόσμος χειροκρότησε θερμά τους επιτυχόντες . Ακολούθως  χόρεψαν ελληνικούς τοπικούς χορούς  τα τμήματα  τζούνιορ και  παίδων του συλλόγου , ενώ ο φιλοξενούμενος  Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσιανής (τον οποίο ευχαριστούμε για την αποδοχή της πρόσκλησής μας και την μεστή παρουσία του)   παρουσίασε  ποντιακούς χορευτικούς σκοπούς  . Το χορευτικό πρόγραμμα έκλεισε με το χορευτικό τμήμα  γυναικών του Συλλόγου μας , το οποίο εφέτος παρουσίασε  Θρακικούς χορευτικούς σκοπούς  , ντυμένο  άψογα και ομοιόμορφα με θρακικές παραδοσιακές στολές . Όλα τα χορευτικά τμήματα  απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων . Μετά , έγινε… διαρκή πολύωρη κατάληψη του χώρου της πίστας , από μικρούς και μεγάλους  και το γλέντι  τελιωμό δεν είχε , ενώ η νύχτα φάνταζε  μικρή  μπροστά στο κέφι και την χαρούμενη διάθεση  του κόσμου !

Δυσμενή εντύπωση προκάλεσε για μία ακόμη φορά  η παντελής απουσία της δημοτικής και περιφερειακής αρχής αρχής , πλήν βεβαίως της προέδρου του Τ.Σ. Τρανοβάλτου συγχωριανής μας  Βάσως Παπανικοπούλου . Την ευχαριστούμε και δημόσια για ό,τι έκανε στο Σύλλογό μας  ! Ειλικρινέστατη η Βάσω « έκανα , ότι μπορούσα »  !

Επίσης ευχαριστούμε όλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και μας τίμησαν με την παρουσία τους για μία ακόμη χρονιά . Ευχαριστούμε και όλους όσους βοήθησαν για την οργάνωση και την υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης , χορηγούς , εθελοντές , μουσικούς  και τον χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου  κ. Στέλιο Μπούκο . Να  ευχηθούμε , κάθε χρόνο να είμαστε περισσότεροι από τα προηγούμενα χρόνια , στο χώρο όπου πραγματοποιείται  το Ετήσιο Αντάμωμα των απανταχού  Τρανοβαλτινών ,  « ν’ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε με χορούς κυκλωτικούς » όπως λέεει  και ο Νιόνιος !          Γ.Β.

   
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου