Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΙΝΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ , ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ  ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΛΥΠΤΕΣ ΣΤΟ 1ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΜΕ ΜΑΡΜΑΡΟ ΣΤΟ ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟ ΚΟΖΑΝΗΣ  (10η  -  30  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ   2017)   .

   Με πολύ μεγάλη επιτυχία (κάτι που αναγνωρίσθηκε απο όλους) πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή  19 Νοεμβρίου 2017  στο Δημοτικό Σχολείο Τρανοβάλτου , η κεντρική εκδήλωση της παρουσίασης  των μαρμάρινων γλυπτών  του 1ου Συμποσίου Γλυπτικής  στο Τρανόβαλτο . Το Συμπόσιο διοργανώθηκε κατα την χρονική περίοδο  10 - 30 Σεπτεμβρίου 2017 στο Τρανόβαλτο , απο το   ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ  (ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ) σε συνεργασία με το ΤΜΗΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ & ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ  - ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ υπο την αιγίδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας  και με την οικονομική ενίσχυση  του ΕΒΕ ΚΟΖΑΝΗΣ και της Περιφέρειας  Δυτικής  Μακεδονίας  .
   Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας  κ. Αντώνιος Τουρλιδάκης , ο Κσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών κ. Ιωάννης Ζιώγας , εκπρόσωποι   της  Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας , ο Δήμαρχος Σερβίων Βελβενδού , Εκπρόσωπος του Δήμου Κοζάνης , του ΕΒΕ Κοζάνης , Βουλευτές και Πολιτευτές του Ν. Κοζάνης και πλήθος κόσμου . Μετά τις καθιερωμένες ομιλίες και τους χαιρετισμούς των επισήμων τιμήθηκαν  με επαίνους και αναμνηστικά δώρα οι καταξιωμένοι Έλληνες Γλύπτες που συμμετείχαν στο 1ο Συμπόσιο Γλυπτικής  :               
Έκτορας Παπαδάκης , αναπληρωτής καθηγητής γλυπτικής στη Σ.Κ.Τ.  Φλώρινας .
Χρήστος Λαζαράκης , Γλύπτης  (απουσίασε για προσωπικούς λόγους απο την εκδήλωση) .
Γιώργος Σταματόπουλος , Γλύπτης - Σχεδιαστής , ο σχεδιαστής των νομισμάτων του EURO .
Φίλιππος  Καλαμάρας ,  Γλύπτης .
Αντώνιος  Κατσούλης , Γλύπτης .
GIV  Μιχαηλίδης , Γλύπτης .
Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης , Γλύπτης .

















































   Τα όμορφα μαρμάρινα γλυπτά έργα των προαναφερομένων γλυπτών κοσμούν ήδη την κεντρική πλατεία του Τρανοβάλτου  και προσδίδουν νέα αισθητική και ασυνήθιστη ομορφιά στο  χώρο προσελκύοντας τα βλέμματα των κατοίκων και των επισκεπτών.
   Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ  "Η  Αναγέννηση "  έλαβε μέρος  στην παρούσα εκδήλωση , αναλαμβάνοντας την οργάνωση του Μπουφέ με ποτά και νόστιμα εδέσματα , παρέχοντας ιστορικές πληροφορίες  και   φωτογραφικό υλικό  για  την  έκδοση  του επετειακού βιβλίου  και δωρίζοντας DVD  με τις παραδοσιακές δραστηριότητες του συλλόγου .     
   Συγχαρητήρια στους διοργανωτές , τους χορηγούς  και υποστηρικτές της εκδήλωσης ! Θα ήταν ευχής έργον η επανάληψη τέτοιων εκδηλώσεων στα επόμενα χρόνια  και η ίδρυση μόνιμου εργαστηρίου γλυπτικής υπο την αιγίδα του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας στο Τρανόβαλτο !   (Β.Γ.) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου