Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΠΑΝΗΓΥΡΙ  ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ  2-5-2016

   Ο άστατος και βροχερός καιρός που επικρατούσε το απόγευμα της ημέρας της εορτής  του πολιούχου του χωριού μας , Αγίου Αθανασίου , απετέλεσε την αιτία να ματαιωθεί η καθιερωμένη και προγραμματισμένη πολιτιστική εκδήλωση , που πραγματοποιεί κάθε χρόνο ο Σύλλογός μας , προς τιμή του πολιούχου μας .
   Η συνεχής βροχόπτωση προεκάλεσε τελικά την οριστική ματαίωση του εφετινού πανηγυριού του χωριού μας , παρά το γεγονός ότι τα πάντα είχαν προετοιμασθεί λεπτομερώς  ύστερα από τις φιλότιμες προσπάθειες των μελών και φίλων του συλλόγου . Δυστυχώς , δεν υπήρχε καμμιά εναλλακτική λύση  (αφού το κλειστό Γυμναστήριο του χωριού  παραμένει ημιτελές και αναμένει την ολοκλήρωσή του από το  2004 !) .
  Το πρωί , μετα το πέρας της πανηγυρικής θείας λειτουργίας , στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου , οι γυναίκες του χωριού τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακά  πασχαλινά τραγούδια , αφού το φετινό πανηγύρι συνέπιπτε με την δεύτερη ημέρα του Πάσχα .  Αλλά και το απόγευμα , παρα την συνεχή βροχή , οι γυναίκες του χωριού τόλμησαν και τραγουδώντας χόρεψαν (2-3 τραγούδια)  μαζί με μέλη του φιλοξενούμενου Πρότυπου Πολιτιστικού Συλλόγου ΖΕΠ Κοζάνης  το έθιμο της λαίνας , για την πιστή τήρηση του εθίμου και της τοπικής παράδοσης  .
   Ευχαριστούμε θερμά τον Πρότυπο Πολιτιστικό Σύλλογο ΖΕΠ Κοζάνης  για την αποδοχή της πρόσκλησής μας και την παρουσία τους  στο Τρανόβαλτο . Δυστυχώς για πρώτη φορά ματαιώθηκε η πολιτιστική εκδήλωση του πανηγυριού  του χωριού μας λόγω καιρού  και  με τον καιρό δεν μπορεί να τα βάλει κανείς !



































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου