Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015


ANΤΑΜΩΜΑ  ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΙΝΩΝ  2015


   Με μεγάλη επιτυχία έγινε το ΕΤΗΣΙΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΙΝΩΝ  2015 , την 15η-8-2015 στο Τρανόβαλτο . Έχει γίνει πλέον θεσμός , γιατί όλοι μας νιώθουμε ότι το Αντάμωμα δεν είναι υπόθεση μόνο του Συλλόγου , άλλά υπόθεση όλων μας . Η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη . Το μέγεθος της προσέλευσης αυτού , ή ένταση του πρωτοφανούς κεφιού και η νοστιμιά των μεζέδων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο . Ήταν χωριανοί από κάθε μεριά της Ελλάδος και της Ευρώπης . Το ΑΝΤΑΜΩΜΑ αυτό τα είχε όλα : δημοτική μουσική , χορευτικά συγκροτήματα , βραβεύσεις , χαρούμενα ανέλπιστα ανταμώματα , κέφι , χορό , χαρούμενη διάθεση  και ξεφάντωμα μέχρι πρωίας .
   Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μπάμπης Πατσικόπουλος  καλοσωρίζοντας τους καλεσμένους και μιλώντας για την σπουδαιότητα του Ανταμώματος, ενώ ο αντιπρόεδρος  κ. Γιώργος Βητόπουλος παρουσίασε το διαδικαστικό μέρος της εκδήλωσης .
    Κατ΄αρχάς  χαιρέτισαν την εκδήλωση ο Ευθύμιος Σκετόπουλος (Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου) ως εκπρόσωπος του Δήμου Σερβίων – Βελβενδού ) και κατόπιν  ο εκπρόσωπος του φιλοξενούμενου Πολιτιστικού Σύλλογου Λιβαδερού « Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ » , στον οποίο προσφέρθηκε  αναμνηστική πλακέτα . Κατόπιν έγινε η βράβευση  (9) πρωτοείσακτων φοιτητών  στα ΑΕΙ & ΤΕΙ της χώρας  και  ύστερα η βράβευση των πανελλήνιων πρωταθλητών στίβου στον αγώνισμα του επτάθλου  (μελών της εθνικής ομάδος στίβου)  ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ  ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ και ΣΤΕΛΛΑΣ ΤΖΙΚΑΝΟΥΛΑ  , των οποίων η εκ μητρός καταγωγή των είναι από το Τρανόβαλτο  (Ιωάννα Τρέβλα του Αποστόλου  και Ελένη Πουλιοπούλου του Χριστοφόρου  αντίστοιχα ) . Τις τιμητικές πλακέτες απένειμαν ο Πρόεδρος  και  ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου , ενώ ο κόσμος τους χειροκρότησε με ενθουσιασμό , ευχόμενος και παγκόσμιες διακρίσεις ! Κατόπιν, ξαφνιάζοντας , ο Πρόεδρος του Συλλόγου  και υστερα από ομόφωνη απόφαση των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου  (στην λήψη της οποίας δεν συμμετείχε ο τιμηθείς !) απένειμε τιμητική πλακέτα στον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου κ. Βητόπουλο Γεώργιο  για την προσφορά των υπηρεσιών του στο Σύλλογο , επτά χρόνια ως Προέδρου και τώρα ως Αντιπροέδρου του Δ.Σ. , ο οποίος   τελείως ευχαρίστως αιφνιδιασθείς  παρέλαβε την τιμητική πλακέτα  συγκινημένος , ευχαριστώντας τα μέλη του Δ.Σ. για την ευγενική χειρονομία  και τον κόσμο για το θερμό χειροκρότημά του .
   Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιελάμβανε την εκτέλεση παραδοσιακών  ελληνικών χορών  από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου μας ( νηπίων , μαθητών  και γυναικών)  καθώς και την παρουσίαση τοπικών παραδοσιακών χορών από το χορευτικό τμήμα γυναικών του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιβαδερού « Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ » . Η άψογη παρουσίαση όλων των χορευτικών , άφησε την καλύτερη εικόνα και τις εντυπώσεις για τον κόσμο , αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα αυτού .
   Σειρά είχαν οι καλεσμένοι μας  μικροί και μεγάλοι , γεμίζοντας την χορευτική πίστα , χορεύοντας μεχρι το πρωί , κάτω από τους ήχους του κλαρίνου του συμπατριώτη μας  Γιάννη Γρίβα , με ατελείωτο κέφι και μεγάλη χορευτική διάθεση . Ξεκουράζοντας για λίγο τον  Γιάννη , αντικατέστησαν αυτόν οι χωριανοί μας νεαροί οργανοπαίκτες  ο  Οδυσσέας Δ.  στο κλαρίνο και ο Χαράλαμπος Ε. στην ποντιακή λύρα , δείχνοντας το ταλέντο τους  ! Συνεχίζοντας πλήρης η ορχήστρα πάλι , οδήγησε τον κόσμο που διασκέδαζε , στο ξημέρωμα ! Ήταν μια  φανταστική και αξέχαστη  βραδυά που χάρισε  ώρες ξεγνοιασιάς και ψυχαγωγίας για όλους!
   Να ευχαριστήσουμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και μας υποστήριξαν με την παρουσία τους .
   Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον φιλοξενούμενο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΙΒΑΔΕΡΟΥ « Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ  » και στην  φανταστική δημοτική  ορχήστρα του  Γιάννη  Γρίβα .

ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ  ΚΑΙ  ΤΙΣ  ΑΞΙΕΣ  ΜΑΣ  !Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου