Κυριακή, 31 Μαΐου 2015

ΠΑΝΗΓΥΡΙ  ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ   2-5-2015


   Με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού συγχωριανών , φίλων του συλλόγου μας , εκπροσώπων του Δήμου Σερβίων – Βελβενδού , της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας , Βουλευτών  καθώς και του φιλοξενούμενου Πολιτιστικού – Φυσιολατρικού Συλλόγου  Ν. Χαραυγής , διεξήχθησαν στο Τρανόβαλτο και φέτος , οι πολιτιστικές εκδηλώσεις προς τιμή του εορτάζοντος πολιούχου του χωριού , Αγίου Αθανασίου , τις οποίες διοργάνωσε (όπως πάντα) ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Τρανοβάλτου « Η Αναγέννηση » και οι οποίες γνώρισαν μεγάλη επιτυχία .
   Τις εντυπώσεις έκλεψαν τα χορευτικά τμήματα των δύο συλλόγων , τα οποία , με την άψογη παρουσίαση των χορών τους , απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων , ενώ μετά το παραδοσιακό δημοτικό γλέντι κράτησε μέχρι τις μεταμεσονύκτιες ώρες  με τον κόσμο να συμμετέχει με αστείρευτο κέφι στο χορό , με τους ήχους της δημοτικής ορχήστρας του Παν. Πάλλα και των συνεργατών του .

  Θεωρούμε υποχρέωση να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν για την διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης  επώνυμους και ανώνυμους  και ιδιαίτερα τον Πολιτιστικό Φυσιολατρικό Σύλλογο Ν. Χαραυγής που ανταποκρίθηκε πρόθυμα στην πρόσκλησή μας  και συμμετείχε  με το χορευτικό του τμήμα στην εκδήλωσή μας, επαληθεύοντας για μία ακόμη φορά τον κανόνα ότι οι πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ φορέων πολιτισμού αποτελούν τον πιο πρόσφορο τρόπο για την διάδοση των παραδόσεων .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου