Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

  ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 102 ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΛΑΖΑΡΑΔΩΝ  

Με τις καθιερωμένες τιμές εορτάσθηκε και φέτος η 102η επέτειος της μάχης των Λαζαράδων  (9-10-1912) , κατά την οποία ο Ελληνικός Στρατός  νίκησε  τους Τούρκους  και απελευθέρωσε όλη την ευρύτερη περιοχή των Καμβουνίων, θέτοντας τα θεμέλια για την « Μεγάλη Έξόρμηση  »  της εποποιίας  των βαλκανικών πολέμων  1912-1913 .
 Κατά την δοξολογία  που  έγινε στον ιερό ναό της  Κοίμησης Της  Θεοτόκου , χοροστατούντων των αιδεσιμωτάτων  κκ Ευαγγέλου Σκετόπουλου κλπ παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης πολιτικής συνοχής   κ. Γιαννακίδης , ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβενδού  κ. Κοσματόπουλος , ο Αντιδήμαρχος Καμβουνίων  κ. Δισερής , ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Τρανοβάλτου κ. Σκετόπουλος , εκπρόσωποι των Στρατιωτικών , Αστυνομικών  Αρχών , η μαθητιώσα νεολαία  καθώς και πολλοί κάτοικοι των Λαζαράδων και των γειτονικών χωριών .

Στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων  στο μνημείο του χωριού  και  τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας  εξεφώνησε ο δάσκαλος κ. Πασχάλης Νακόπουλος . Κατόπιν  , έγινε κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους , ενώ η εκδήλωση έκλεισε με το  σχολικό παιδικό χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Τρανοβάλτου  «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ » , το οποίο χόρεψε  παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια , αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων .  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ !  















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου